Vårkonsert – Gästspel med Festspel

Den 3 april hade Hemvärnets musikkår Eslöv äran att välkomna gästande musiker från Hemvärnets musikkår Södertörn och gemensamt genomföra konserten ”Festspel med gästspel” i Eslövs medborgarhus. Helgen innan hade några musiker från musikkåren åkt upp till Stockholm för att gästa HvMk Södertörns vårkonsert så det blev några kära återseenden. Gästerna anlände från Stockholm redan på fredag kväll och orkestern ägnade sedan helgen till att repetera inför den stundande konserten. HvMk Södertörns dirigent, Anders Alhbin, stod på dirigentpulten under konserten och guidade även publiken genom programmet tillsammans med HvMk Eslövs egen dirigent Erik Berndalen. Repertoaren bestod framförallt av musik med svensk anknytning men det blev även ett litet gästspel från Storbritannien när Anders spelade ”Pantomime”, Philip Sparkes solostycke för eufonium. Konserten blev mycket lyckad och var särskilt roligt och givande att knyta nya kontakter med musiker från andra hemvärnskårer. Förhoppningsvis kommer vi i framtiden att knyta nya kontakter med andra hemvärnsmusikkårer.

Kommentarer inaktiverade.